Audio

Philips TV & Sound získal čtyři ocenění Red Dot 2022

Porota prestižní designové soutěže Red Dot ocenila trvalou orientaci společnosti TP Vision na evropský design a udělila ocenění hned čtyřem produktům značky Philips za vynikající produktový design v soutěži Red Dot Awards 2022.

Čtyři ceny byly rozděleny mezi sedm nových produktů, z nichž každý byl vytvořen specializovaným týmem evropského designu společnosti TP Vision se sídlem v Amsterdamu.

Ocenění Red Dot 2022 získaly tyto produkty Philips:

  • Televizor Philips OLED+ 907 – minimalistický design s přírodními materiály včetně akusticky průzvučné tkaniny Kvadrat, která zakrývá integrované zvukové řešení Bowers & Wilkins, otočný stojan z tmavě saténového hliníku a dálkový ovladač v kůži Muirhead. V kombinaci s vynikající kvalitou obrazu a zvuku nově definuje prémiový televizor
  • Televizor Philips OLED+ 937 – zvuková lišta Bowers & Wilkins zakrytá látkou Kvadrat, tmavě saténové hliníkové detaily, čtyřstranný Ambilight, dálkové ovládání v kůži Muirhead. nejvyšší kvalita obrazu a zvuku definuje nový standard pro špičkový televizor
  • Bezdrátové produkty Philips Fidelio pro domácí ozvučení s vynikajícím výkonem pro filmy a hudbu, s přírodními materiály včetně kovové mřížky reproduktorů s koženými detaily Muirhead
  • Sportovní bluetooth reproduktory Philips – rozšíření konceptu odolných, stylových a skvěle znějících outdoorových produktů od sluchátek po přenosné audio ve 2 velikostech se 2 různými barevnými variantami.

Ocenění Red Dot již více než 60 let oceňuje nejlepší design výrobků z hlediska funkčnosti, kvality, ergonomie a inovací a v poslední době také odolnosti a ekologické kompatibility. Všechny tyto faktory vedly k tomu, že se ocenění stalo jedním z nejvyhledávanějších mezinárodních vyznamenání za vynikající design.

V roce 2022 bylo do soutěže přihlášeno více než 5 500 výrobků od velkých i malých společností z celého světa. Výrobky jsou posuzovány na základě devíti atributů nezávislou porotou 50 mezinárodních odborníků v rámci několikadenního zasedání.

Rod White, ředitel designu společnosti TP Vision, k novému ocenění uvedl: „Red Dot Awards patří k nejvyšším oceněním, která může profesionální designérská komunita udělit, a získání takového ocenění je pro nás přirozeným vrcholem roku. Těší mě, že Red Dot Awards opět ocenila náš jedinečný přístup k designu výrobků spotřební elektroniky. Vědomě se vyhýbáme zaměření na povrchnost a snažíme se vytvářet něco, co zaujme a udrží zákazníka od okamžiku nákupu a po celou dobu životnosti produktu.“

 

Philips TV OLED+ 907

Rok 2022 je pátým rokem spolupráce společnosti Philips TV se specialistou na audio Bowers & Wilkins na prémiových televizorech. Společně s modelem OLED+ 907 udělaly obě společnosti velký krok kupředu.

Tam, kde obvykle modely OLED+ zprostředkovávají, jak vynikající obraz, tak i zvukový výkon, OLED+ 907 nabízí fantastický zvuk od Bowers & Wilkins, jejichž zvukové řešení je integrované do zvukové lišty zakryté látkou Kvadrat spolu se subwooferem pečlivě zabudovaným do zadního krytu.

Pro rok 2022 Philips TV společně se společností Kvadrat vytvořily novou akusticky průhlednější tkaninu pro zvýšení kvality zvuku. Strategie partnerství s evropským designem pokračuje i v dálkovém ovladači, kde kůže Muirhead obaluje boky a zadní plochu, aby uživatelé mohli cítit kvalitu v ruce.

Překvapivě malá plocha stojanu v saténově tmavém kovu je dosažena tím, že má neviditelnou zadní stabilizační tyč, která umožňuje otáčení televizoru pro skvělý uživatelský zážitek.

 

Philips TV OLED+ 937

Vlajkovou lodí televizoru Philips TV pro rok 2022 je model OLED+ 937, který vizuálně představuje referenční kvalitu výkonu díky fyzicky oddělenému zvukovému systému Bowers & Wilkins, který je také integrovanou součástí stojanu televizoru.

OLED+ 937 má stejné stavební prvky, jaké přinesl OLED+ 907. Výchozím bodem jeho designu je nová zvuková tkanina Kvadrat a dálkový ovladač zabalený v kůži Muirhead. Čtyřstranný Ambilight a detailní vnější a akustické vnitřní provedení odlišují OLED+ 937 od ostatních.

Pro rok 2022 přibyly ke zvukovému systému kromě nahoru vyzařujících reproduktorů Atmos také do stran vyzařující měniče vizualizované šikmými kovovými deskami reproduktorů. Detaily otvorů v půdorysu kopírují centrální odkrytou síťku výškového reproduktoru, která je odkazem na vlastní detaily reproduktorů Bowers & Wilkins. Povrchová úprava všech kovových částí představuje odklon od plně chromovaného provedení se saténovým hliníkovým povrchem, aby snadno zapadla do moderních domácností.

 

Bezdrátové produkty Philips Fidelio: Fidelio Soundbar FB1, Fidelio Subwoofer FW1 a bezdrátový reproduktor Fidelio FS1

Pro rok 2022 nabízí nová řada bezdrátových reproduktorů Philips Fidelio Home Sound krásné samostatné produkty, které mohou zároveň fungovat dohromady jako systém. Řadu lze zakoupit jednotlivě nebo ji lze kombinovat jako součást rozsáhlé sestavy domácího kina, které se snadno propojí prostřednictvím bezdrátové technologie PlayFi.

Design všech prvků řady je založen na diskrétní kvalitě, aby neodváděl pozornost od obsahu televizní obrazovky. Povrchy reproduktorů obepíná tmavá kovová síť. Na zešikmené horní ploše satelitního reproduktoru FS1 zákazník nalezne nahoru směřující reproduktor Atmos zakrytý kůží Muirhead, která pokrývá horní hranu každého výrobku. Tento prvek je také v ovládacím ostrůvku na soundbaru FB1, aby uživatel cítil kvalitu na dosah ruky.

 

Sportovní reproduktory Bluetooth Philips S4807 a S7807

Po uvedení sluchátek GO v roce 2021 pracuje společnost Philips TV & Sound na řadě plně outdoorových odolných BT reproduktorů, které rozšíří rodinu GO.

Jsou k dispozici v černo-červeném a světle šedo-žlutém provedení, mají jedinečné ochranné krytky a zapuštěné barevně zvýrazněné otvory reproduktorů, které poskytují moderní a zároveň robustní zvukové řešení pro venkovní použití. Barevné akcenty rozšiřují kovové detaily a látkový pásek.

Nejpopulárnější

To Top