IT

Nové notebooky ThinkPad zlepší produktivitu a flexibilitu podnikání

Společnost Lenovo oznámila nejnovější přírůstky do portfolia značky ThinkPad: třetí generaci notebooků X13 a X13 Yoga a třetí generaci notebooků řady ThinkPad L navržených s vylepšenými funkcemi pro vzdálenou spolupráci a konektivitu. Vylepšené modely řady ThinkPad X a L doplňují jedno z nejkomplexnějších dostupných portfolií podnikových notebooků, kam spadá nejnovější model ThinkPad X1 a zcela nová řada Z představené na veletrhu CES, dále nedávno odhalený inovativní notebook ThinkPad X13s a aktualizovaná řada výkonných počítačů ThinkPad T. Značka ThinkPad reprezentuje notebooky postavené na kombinaci designu, inovací a kvality s důrazem na to, aby zákazníkům poskytla tu nejlepší možnou volbu. U nejnovějších notebooků byl kladen důraz na zdokonalení základních funkcí, které jdou vstříc hybridní práci. Nové modely tak přináší vylepšení včetně funkce Dolby Voice, FHD kamer, připojení Wi-Fi 6E1, 5G sub62 a 4G LTE3 WWAN a různé varianty baterií u vybraných modelů pro nejlepší volbu mezi lehkou mobilitou a flexibilitou prodloužené životnosti baterie.

Pro manažery s rozhodovací pravomocí v oblasti IT zůstává téma bezpečnosti stále problémem číslo jedna, a to i díky více distribuovaným pracovním povinnostem. Hardwarová a softwarová ochrana ThinkShield, která spojuje Trusted Platform Module (TPM) čip s počítači se zabezpečeným jádrem operačního systému Windows 11, posouvá zabezpečení na novou úroveň. Doplňkové bezpečnostní funkce obsažené v Intel Hardware Shield jsou exkluzivně dostupné na zařízeních založených na platformě Intel vPro nebo procesorech AMD Ryzen PRO 6000 s technologií AMD PRO Security. Pro ještě větší pohodlí navíc nová zařízení ThinkPad disponují volitelnou čtečkou otisku prstů integrovanou přímo v tlačítku pro zapnutí.

Lenovo se i nadále soustředí na snížení dopadů na životní prostředí, mimo jiné tím, že u třetí generace notebooků ThinkPad X13, X13 Yoga, L13, L13 Yoga, L14 a L15 využívá tzv. Post-Consumer Content (PCC) recyklované plastové materiály u krytů reproduktorů, adaptérů či držáků baterií. Stejně tak tyto notebooky obsahují z 90 procent obaly z recyklovaných a/nebo udržitelných zdrojů7 a mají certifikaci ENERGY STAR® a EPEAT® potvrzující splnění norem pro úsporu energie a ochranu životního prostředí.

Vysoký výkon poskytují nejnovější výpočetní platformy se systémem Windows 11 Pro s procesory Intel Core 12. generace a grafikou Intel Iris Xe. Třetí generace notebooku ThinkPad X13 je volitelně poháněna procesory AMD Ryzen PRO 6000 s grafikou AMD Radeon 600M. Řada ThinkPad L pak volitelně disponuje procesory AMD Ryzen PRO 5000. Zařízení ThinkPad i dále přináší vylepšení pro koncové uživatele v oblastech, na kterých skutečně záleží:

  • Technologie Dolby Voice je nyní dostupná u všech modelů a poskytuje výjimečnou kvalitu konferenčních hovorů díky využití technologie prostorového zvuku, která dokáže oddělit jednotlivé hlasy pro přirozenější a méně únavné meetingy. Dolby Voice také optimalizuje výkon reproduktorů
    a mikrofonu pomocí funkcí jako je dynamické vyrovnávání pro automatické přizpůsobení hlasům, které jsou tišší nebo vzdálenější nebo potlačení šumu, které snižuje nežádoucí zvuky na pozadí
    a ozvěnu bez ohledu na to, jakou platformu pro online schůzky používáte.
  • Volitelné FHD IR kamery s mechanickou krytkou čočky pro větší soukromí zlepšují kvalitu videohovorů a zvyšují pohodlí při přihlášení pomocí Windows Hello.
  • Všechny nově představené modely ThinkPad zahrnují 4G LTE pro vyšší rychlosti Wireless WAN (WWAN) připojení, což je u modelů L13 a L13 Yoga novinkou. Třetí generace ThinkPad X13 je také dostupná s volitelným připojením 5G pro ještě rychlejší přenos dat. Volitelné Wi-Fi 6E je dostupné pro udržení optimální rychlosti připojení v sítích s vysokým provozem.
  • O 15 % větší TrackPad se svým rozměrem 115mm zlepšuje použitelnost pro uživatele touchpadu.

 

Konkrétní modely také přináší výjimečné prvky:

  • ThinkPad X13 Yoga a X13 Gen 3 disponují reproduktory namířenými k uživateli pro vylepšený zvuk s podporou Dolby Audio Speaker System a nabízí možnost displeje s nízkou spotřebou energie
    a technologií Dolby Vision či Low Blue Light. Modely s procesory Intel jsou navrženy na platformě Intel Evo.
  • ThinkPad X13 Gen 3 je k dispozici s bateriemi o kapacitě 41Wh a 54.7Wh. Druhá zmíněná poskytuje až o 40 % delší výdrž baterie4 oproti menší variantě.
  • ThinkPad L14 a L15 Gen 3 přichází v nově navrženém těle dostupném v barvě Thunder Black s užšími rámečky displeje a lepším poměrem obrazovky k tělu, což vede k lehčím a tenčím zařízením. Notebooky jsou také k dispozici s bateriemi o kapacitě 42Wh, 57Wh nebo 63Wh pro lepší volbu mezi lehkou mobilitou a prodlouženou výdrží baterie.
  • ThinkPad L13 Yoga a L13 Gen 3 jsou dostupné v barvě Thunder Storm a nově také v provedení Storm Grey a jsou navrženy pro displeje s poměrem stran 16:10, včetně nového volitelného 500nitového 13,3palcového displeje s funkcí PrivacyGuard pro lepší zabezpečení obrazovky ve veřejném prostoru.

Notebooky Lenovo ThinkPad nadále posouvají hranice, a to nejen díky průlomovým inovacím, ale také poskytováním široké nabídky zákazníkům. Zaměstnanci v hybridním pracovním prostředí a osoby s rozhodovací pravomocí v oblasti IT mají různé potřeby a požadavky v mnoha zákaznických segmentech a případech použití. Prioritou společnosti Lenovo je poskytnout koncovým uživatelům produktivní zařízení a snížit zátěž pracovníků IT podpory a správy.

Nejpopulárnější

To Top